Kategorije:

Vstopite v novi Muzej krasa

Muzej
Avtor: 
Muzej krasa
18/02/2015

Po dveh letih intenzivnega dela in z veliko strokovne pozornosti smo v Notranjskem muzeju Postojna oblikovali stalno razstavo z imenom Muzej krasa.

Muzej krasa

Po dveh letih intenzivnega dela in z veliko strokovne pozornosti smo v Notranjskem muzeju Postojna oblikovali stalno razstavo z imenom Muzej krasa.

Poglobljena predstavitev krasa je zasnovana zelo dinamično, saj se v njej prepletajo dokumentarna gradiva, redki in dragoceni predmeti, multimedijske in interaktivne vsebine ter tudi številne praktične delavnice. Posebna pozornost je namenjena otrokom in mladini, ki naj bi se o kraških pojavih učili tudi neposredno, skozi igro in ustvarjanje.

Prvo nadstropje Muzeja krasa je namenjeno dinamični predstavitvi fenomena krasa – od razburljivega potovanja v preteklost in razkrivanja ključnih dejavnikov, ki so omogočili nastanek krasa, do kronološkega pregleda njegovega tisočletnega razvoja ter predstavitve ključnih kraških območij v Sloveniji in seveda vseh z njim povezanih pojavov. Celotno drugo nadstropje razstave je namenjeno najbolj privlačnemu kraškemu pojavu, kraškim jamam. Skrivnostna podzemna prostranstva so predstavljena kot pribežališča ledenodobnih živali, kot bivališča naših prednikov, kot skrivališča zakladov ter tudi kot velik navdih sodobnega človeka in njegovih avantur na področju športnega in raziskovalnega jamarstva. 

Muzej krasa je zamišljen kot dinamično zbirališče, v katerem se bodo odvijale razstave in izobraževalni dogodki, pri čemer bodo svojo radovednost tešili tako šolarji kakor tudi turisti. Preko spletnih strani bo muzej živo vpet v širše družbeno okolje in bo postal novo žarišče zanimanja za to res enkratno slovensko posebnost.

Vabimo vas, da si novo razstavo ogledate na dnevu odprtih vrat v četrtek, 26. februarja 2015, med 16. in 18. uro.

Sledite resnici in skupaj z nami vstopite v novi Muzej krasa. Tu stoji zato, da vas predrami in navduši.

Preberite še

10/05/2018
Ob Mednarodnem muzejskem dnevu za vas pripravljamo 10.00-18.00: Prost vstop na razstave: Muzej krasa, Muzej je Vaš, Pozabljena dediščina Betalovega Spodmola in Jezerski čoln - Drevak 18.00: Z muzejskega okna, slikarska delavnica za otroke z akademsko slikarko Tanjo Milharčič. Delavnica izhaja iz slikarskega dela Lea Vilharja: Z muzejskega okna 19.00: Muzej je Vaš, predavanje ob 70. letnici Notranjskega muzeja Postojna. O svojem delu in...
Rojstni dan v muzeju
04/04/2018
Izbirate lahko kar med tremi interaktivnimii programi:   JAMARSKA AVANTURA Družabnim igram se ne more nihče upreti. Prav zato vam bomo v sklopu razstave pomagali spoznavati čudoviti svet krasa, jam in drugih kraških pojavov s pomočjo pantomime, risanja ter igre asociacij.   ISKANJE POZABLJENEGA PREDJAMSKEGA ZAKLADA   V muzeju vas pričakuje obvezna raziskovalna oprema: Ariadnina nit, čelna svetilka in vedro raziskovalnega duha! Otroci bodo v...
01/03/2018

Resnično dobrodošli!

Letni urnik maj - okt:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-18:00

Zimski urnik nov - apr:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-17:00

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO