Kategorije:

Rojstni dan malo drugače!

Muzej
Avtor: 
Notranjski muzej Postojna
04/04/2018

Si vaš otrok želi drugačnega praznovanja rojstnega dne?

 

Naša zabava v muzeju predstavlja nepozabno doživetje z raziskovanjem skrivnostnega kraškega sveta: otroci na zabavi pobožajo kapnike, raziskujejo fosile, spoznajo človeško ribico, sestavijo medvedovo okostje, si ogledajo 3D film o jamarstvu in pokukajo skozi mikroskop. 

 

Z nami lahko praznujete od torka do petka v popoldanskem času med 15. in 18. uro, v soboto in nedeljo med 10. in 18. uro. Skupaj si ustvarimo nove nepozabne muzejske spomine.

 

Praznovanja trajajo tri ure in vključujejo muzejsko raziskovanje ter ustvarjalno delavnico. Za prigrizke in pijačo poskrbite sami.

 

Rojstni dan v muzeju

Izbirate lahko kar med tremi interaktivnimii programi:

 

JAMARSKA AVANTURA

Družabnim igram se ne more nihče upreti. Prav zato vam bomo v sklopu razstave pomagali spoznavati čudoviti svet krasa, jam in drugih kraških pojavov s pomočjo pantomime, risanja ter igre asociacij.

 

ISKANJE POZABLJENEGA PREDJAMSKEGA ZAKLADA  

V muzeju vas pričakuje obvezna raziskovalna oprema: Ariadnina nit, čelna svetilka in vedro raziskovalnega duha! Otroci bodo v zatemnjenih muzejskih prostorih s pomočjo luči sledili niti, kakršno uporabljajo jamski potapljači za orientacijo v labirintih podvodnih jam ter poiskali Predjamski zaklad.

 

KAJ IMATA SKUPNEGA PAPIR IN SLONJI KAKEC?   

Ste že slišali, da lahko izdelamo papir iz različnih iztrebkov? Poznate glinene tablice, papirus, pergament in papir? Podlaga za pisanje se je v zgodovini spreminjala; to so pogojevali materiali, denar ter iznajdljivost. Skupaj bomo spoznali različne »papirje« ter si izdelali svojega iz slonjega kakca.

 

Praznovanje je primerno za otroke med 5. in 12. letom starosti in je omejeno na 15 otrok.

 

Na koncu tematske delavnice vsak otrok domov odnese spominski  izdelek, priskrbimo tudi muzejsko darilo za slavljenca/ko.

 

Cena najema prostora in animacije je 70 €.  
Plačilo v gotovini na recepciji muzeja.

 

Potrebujete več informacij? Pokličite nas na 041 313 179 ali nam pišite na: info@notranjski-muzej.si

Preberite še

10/05/2018
Ob Mednarodnem muzejskem dnevu za vas pripravljamo 10.00-18.00: Prost vstop na razstave: Muzej krasa, Muzej je Vaš, Pozabljena dediščina Betalovega Spodmola in Jezerski čoln - Drevak 18.00: Z muzejskega okna, slikarska delavnica za otroke z akademsko slikarko Tanjo Milharčič. Delavnica izhaja iz slikarskega dela Lea Vilharja: Z muzejskega okna 19.00: Muzej je Vaš, predavanje ob 70. letnici Notranjskega muzeja Postojna. O svojem delu in...
01/03/2018
01/02/2018
Obvezna prijava na brezplačni izobraževalni program je preko spletnega naslova:http://www.zvkds.si/sl/dekd/regionalna-srecanja-dekd-tkd Program srečanja:10.00 – pozdravni govori10.10 – Nataša Gorenc, ZVKDS: Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD), Teden kulturne dediščine (TKD) in letošnja tema Naša dediščine: kjer preteklost sreča prihodnost10.40 – Milena Antonić, ZVKDS, Območna enota Maribor: Preprosto dediščina 10.55 – Ernesta Drole, ZVKDS...

Resnično dobrodošli!

Letni urnik maj - okt:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-18:00

Zimski urnik nov - apr:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-17:00

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO